Retro klasyk. Pamiętam jego smak z dzieciństwa, robiła go czasami na obiad moja Babcia.
Zrobiłam w wersji trochę bardziej kremowo-płynnej, niż ta którą jadłam dawno dawno temu.
Miałam też zrobione w zeszłym roku prażone jabłka bez cukru. Też takie jak robiła moja Babcia.
Składniki: (na 4 porcje)
Podałam z wyżej wymienionymi jabłkami, jogurtem naturalnym i koniecznie cynamonem.
Bez cynamonu to nie to samo :)
Zrobiłam w wersji trochę bardziej kremowo-płynnej, niż ta którą jadłam dawno dawno temu.
Miałam też zrobione w zeszłym roku prażone jabłka bez cukru. Też takie jak robiła moja Babcia.
Składniki: (na 4 porcje)
- 25o g ryżu (użyłam ryżu do puddingów z M&S, ale każdy biały ryż będzie dobry)
- 1 l mleka
- 1 łyżka miodu kremowego
- 1/2 łyżeczki naturalnego aromatu waniliowego
- szczypta soli
- woda
Podałam z wyżej wymienionymi jabłkami, jogurtem naturalnym i koniecznie cynamonem.
Bez cynamonu to nie to samo :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz