środa, 14 sierpnia 2013

Quesadilla

Wersja polsko-śniadaniowa. Dla P. do pracy w ramach odmiany od kanapek.

Składniki:
  • 2 placki jak na tortille (ja użyłam arabskich, których nie zjedliśmy z hummusem)
  • 8 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej podsuszanej
  • 8 małych plasterków sera żółtego
  • 1/2 małej cebuli
  • 1/4 zielonej papryki
  • sos salsa
Na patelni teflonowej podsmażamy kiełbasę aż zrobi się lekko chrupiąca i cebulę aż do momentu zeszklenia. Odkładamy na talerzyk.
Na jednym placku rozsmarowujemy 1 łyżkę sosu, rozkładamy równomiernie kiełbasę, cebulę, paprykę, ser żółty i przykrywamy drugim plackiem, posmarowanym od wewnątrz sosem.
Układamy na suchej patelni i dociążamy talerzem, żeby topiący się ser "połączył" wszystkie składniki.
Po zdjęciu z patelni kroimy na 8 części, można jeść od razu, albo zapakować do pudełka na śniadanie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz