Wersja polsko-śniadaniowa. Dla P. do pracy w ramach odmiany od kanapek.
Składniki:
Składniki:
- 2 placki jak na tortille (ja użyłam arabskich, których nie zjedliśmy z hummusem)
- 8 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej podsuszanej
- 8 małych plasterków sera żółtego
- 1/2 małej cebuli
- 1/4 zielonej papryki
- sos salsa
Na jednym placku rozsmarowujemy 1 łyżkę sosu, rozkładamy równomiernie kiełbasę, cebulę, paprykę, ser żółty i przykrywamy drugim plackiem, posmarowanym od wewnątrz sosem.
Układamy na suchej patelni i dociążamy talerzem, żeby topiący się ser "połączył" wszystkie składniki.
Po zdjęciu z patelni kroimy na 8 części, można jeść od razu, albo zapakować do pudełka na śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz