Moja bardzo entuzjastyczna próba odtworzenia kurczaka 'Luc Lac' z
chińskiej knajpki w Hali Mirowskiej. Totalnie najlepsza chińska potrawa
typu chińczykowy fastfood. Nawet w moim wydaniu dobra, ale polecam
spróbować oryginału.
Składniki (na 1 dużą i 1 małą porcję):
Zdjąć z patelni, patelnię wytrzeć ręcznikiem kuchennym i rozpuścić na niej masło, podsmażyć czosnek, uważając żeby się nie zrumienił. Wrzucić kurczaka i wszystko razem podgrzać, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem sojowym albo ryżowym, sałatką coleslaw i słodkim sosem chilli.
I koniecznie nieudolnie jeść pałeczkami, tak jak ja :D
Składniki (na 1 dużą i 1 małą porcję):
- podwójna pierś kurczaka
- 5 ząbków czosnku
- 3 łyżki masła
- sól i pieprz
Zdjąć z patelni, patelnię wytrzeć ręcznikiem kuchennym i rozpuścić na niej masło, podsmażyć czosnek, uważając żeby się nie zrumienił. Wrzucić kurczaka i wszystko razem podgrzać, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem sojowym albo ryżowym, sałatką coleslaw i słodkim sosem chilli.
I koniecznie nieudolnie jeść pałeczkami, tak jak ja :D
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń