wtorek, 1 października 2013

Jajka faszerowane łososiem

Taki spontan na niedzielne śniadanie, miało być coś na słodko, ale mi się odwidziało.

Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 plasterki wędzonego łososia
  • 2 łyżeczki majonezu
  • kawior wasabi
Każde jajko przekroić na pół, wyjąć żółtka, rozdrobnić je w miseczce. Dodać posiekanego jak najdrobniej łososia i łyżeczkę majonezu. Wymieszać i formować kulki wielkości żółtka. Wkładać je w miejsca po nich i dekorować kawiorem wasabi i majonezem.
A do tego grzanki z chleba razowego.


2 komentarze:

  1. Jak z łososiem to muszę zrobić w domu dla Męża, znikną w moment.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, u mnie też wędzony łosoś jest ogromnym obiektem pożądania :)

    OdpowiedzUsuń