Skoro już kupiłam ocet, a wyszedł mi tylko jeden słoiczek grzybów, postanowiłam przełamać swój lęk przed wytrawnymi przetworami.
Żeby nie rzucać się na zupełnie głęboką wodę, postanowiłam zrobić słodko-kwaśną zalewę.
Składniki: (na 3 średnie słoiki)
Na razie nie mogę ocenić efektów, ale za jakieś pół roku zbiorę się na odwagę i zajrzę do środka :)
Żeby nie rzucać się na zupełnie głęboką wodę, postanowiłam zrobić słodko-kwaśną zalewę.
Składniki: (na 3 średnie słoiki)
- 1/2 k węgierek
- 2 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cukru
Na razie nie mogę ocenić efektów, ale za jakieś pół roku zbiorę się na odwagę i zajrzę do środka :)
Bardzo zachęcające, chyba zrobię:-)
OdpowiedzUsuń