piątek, 6 września 2013

Kasza gryczana ala pierogi ruskie

Danie bardzo mało wyrafinowane, ale jakże proste i dobre :D
Podane na ceracie w kratę, można podciągnąć pod jakiś hipsterski performance..

Składniki (na 1 dużą i 1 małą porcję)
  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • kostka półtłustego sera białego
  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
Kaszę ugotować, ser rozgnieść widelcem, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do lekkiego zezłocenia.
Na kaszę wyłożyć ser biały, polać jogurtem, posypać cebulką i doprawić solą i pieprzem.
Można podgrzać chwilę w mikrofali, żeby ser i jogurt były ciepłe.
Podawać z mlekiem zsiadłym i udawać, że je się pierogi ruskie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz