Spacha lubi moje hamburgery z grilla.
Kupiła wszystkie składniki i mówi: rób. Najgorsze było, to że akurat tego dnia przypadł szczyt mojego przeziębienia (jestem raczej jednym z nielicznych przypadków, który wraca z ciepłych krajów z gilem do pasa..) i zupełnie nie czułam smaku.
To było bardzo smutne, ale jakoś się pozbierałam.
Składniki: (na 8 hamburgerów)
na kotlety
Powierzyć je w ręce dobrego grillmana (P. na etacie) i najpierw grillować na tacce, a kiedy mięso się zetnie, przełożyć bezpośrednio na ruszt)
dodatki (u mnie klasyczne, ale można kombinować)
Bułki rozkrawać, grillować krótko z obu stron, smarować każdą połowę od wewnątrz mieszanką sosów, nakładać mięso i pokrojone w cienkie plasterki dodatki.
Niezbędny zapewne będzie (nazwany tak przez moją Mamę) "chwyt kanapkowy" i wyzbycie się poczucia estetyki, bo z hamburgera lecą zdrowo na wszystkie strony warzywa.
Kupiła wszystkie składniki i mówi: rób. Najgorsze było, to że akurat tego dnia przypadł szczyt mojego przeziębienia (jestem raczej jednym z nielicznych przypadków, który wraca z ciepłych krajów z gilem do pasa..) i zupełnie nie czułam smaku.
To było bardzo smutne, ale jakoś się pozbierałam.
Składniki: (na 8 hamburgerów)
na kotlety
- 1 kg mielonego mięsa
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka sosu BBQ
- parę kropli tabasco
- sól
Powierzyć je w ręce dobrego grillmana (P. na etacie) i najpierw grillować na tacce, a kiedy mięso się zetnie, przełożyć bezpośrednio na ruszt)
dodatki (u mnie klasyczne, ale można kombinować)
- sałata
- pomidory
- ogórki konserwowe
- czerwona cebula
- ketchup, musztarda i majonez
- dla twardzieli jeszcze tabasco
Bułki rozkrawać, grillować krótko z obu stron, smarować każdą połowę od wewnątrz mieszanką sosów, nakładać mięso i pokrojone w cienkie plasterki dodatki.
Niezbędny zapewne będzie (nazwany tak przez moją Mamę) "chwyt kanapkowy" i wyzbycie się poczucia estetyki, bo z hamburgera lecą zdrowo na wszystkie strony warzywa.
o boziu ! ale bym go zjadła ;)
OdpowiedzUsuń