Okazja była wyjątkowa, a na wyjątkowe okazje dobrze jest zrobić krewetki.
Przepis wzięłam z Kwestii Smaku - Curry z krewetkami
Jednak zamiast trawy cytrynowej, której nie miałam, użyłam ok 5 cm długości kawałka skórki z cytryny, a zamiast kandyzowanego imbiru - kandyzowane mango.
No i nie używam kolendry. Nigdy. Niestety nie mogę znieść jej smaku.
Podałam z bagietką i sałatą masłową z sosem vinegret.
Przepis wzięłam z Kwestii Smaku - Curry z krewetkami
Jednak zamiast trawy cytrynowej, której nie miałam, użyłam ok 5 cm długości kawałka skórki z cytryny, a zamiast kandyzowanego imbiru - kandyzowane mango.
No i nie używam kolendry. Nigdy. Niestety nie mogę znieść jej smaku.
Podałam z bagietką i sałatą masłową z sosem vinegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz