Bardzo dobra do pieczywa, ja go raczej nie jadam, ale świetnie smakowała też z ugotowanym na twardo jajkiem i kiszonym ogórkiem. Kremowa i pikantna, świetnie się rozsmarowuje.
Tutaj dla P. - na najlepszym chlebie razowym na świecie, jeśli ktoś z Was będzie kiedyś w Broku nad Bugiem, koniecznie wstąpcie do tamtejszej piekarni i kupcie chleb razowy na liściach chrzanu. Nawet po tygodniu jest dużo lepszy, niż każdy inny prosto z piekarni.
Składniki:
Pomidory odsączyć z oleju, wszystko razem zblendować (ja zmiksowałam w kubku z ostrzami) na gładką masę. Przełożyć do zamykanego naczynia i przechowywać w lodówce).Tutaj dla P. - na najlepszym chlebie razowym na świecie, jeśli ktoś z Was będzie kiedyś w Broku nad Bugiem, koniecznie wstąpcie do tamtejszej piekarni i kupcie chleb razowy na liściach chrzanu. Nawet po tygodniu jest dużo lepszy, niż każdy inny prosto z piekarni.
Składniki:
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (użyłam tej stąd)
- 5 suszonych pomidorów w oleju
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz