Kupiłam w Lidlu 3 bakłażany i chodziłam wokół nich ze 3 dni, nie wiedząc co z nimi począć. Poczęłam leczo.
Trochę inne niż to standardowe, z pieczarkami i papryką, ale smakowało nam bardzo. Odkryłam niedawno kumin rzymski i tutaj przydał się idealnie.
Składniki:
P. podałam z ziemniakami, a ja zjadłam bez dodatków.
Trochę inne niż to standardowe, z pieczarkami i papryką, ale smakowało nam bardzo. Odkryłam niedawno kumin rzymski i tutaj przydał się idealnie.
Składniki:
- 1 spory bakłażan
- 30 dag fasolki szparagowej
- 2 duże cebule
- 2 duże pomidory
- 1 kartonik przecieru pomidorowego
- garść rodzynek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka startego imbiru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- parę ziarenek kuminu rzymskiego
- sól i pieprz
- ewentualnie 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia na samym końcu gotowania
P. podałam z ziemniakami, a ja zjadłam bez dodatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz