Jako dodatek do kurek z bundzem, z mojej niewysychającej studni inspiracji, Kwestii Smaku.
Musiałam tylko wprowadzić siermiężny zamiennik, z racji totalnego braku melonów w Lidlu, gdzie robiliśmy zakupy w drodze na działkę. Także zamiast melona - jabłko i też było bardzo miło.
Składniki (na 2 porcje):
na sos:Musiałam tylko wprowadzić siermiężny zamiennik, z racji totalnego braku melonów w Lidlu, gdzie robiliśmy zakupy w drodze na działkę. Także zamiast melona - jabłko i też było bardzo miło.
Składniki (na 2 porcje):
- 1 małe, tegoroczne jabłko
- 1 pudełeczko jeżyn
- 1/2 pudełka rukoli
- 1/2 kostki chudej fety
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1 łyżeczka soku z limonki
- sól i pieprz
Całkiem niezła, ale doszliśmy z P. do wspólnego wniosku, że kurkowa lepsza :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz